Nesseby bibliotek

BØKER PÅ FLERE SPRÅK

Samisk språk

Samisk bibliotektjeneste gjør det lettere å holde seg oppdatert på nye utgivelser om samer og samiske forhold, og samisk litteratur, musikk og film. Finner du bøker her som ditt bibliotek ikke har? Med nasjonalt lånekort kan du bestille selv via Biblioteksøk på Bibsok.no. Finner du ikke boken der? Kontakt oss på biblioteket ditt.

Informasjonstjenesten er opprettet av Troms fylkesbibliotek med bibliotekene i Troms som målgruppe.

Besøk Samisk bibliotektjenestes nettside her.

Mer informasjon om Nasjonalt lånekort finner du her.

Kvensk språk

Vil du holde deg oppdatert på kvenske utgivelser og utgivelser om kvenske/norskfinske forhold på alle språk? Kvensk bibliotektjeneste er til for deg. De omtaler nye og eldre bøker, artikler, musikk, film og arkivmateriale. Omtalene publiseres på norsk og kvensk. Hvert kvartal samles de nyeste innleggene i et nyhetsbrev. Med nasjonalt lånekort kan du bestille bøker og filmer selv via Biblioteksøk på bibsok.no. Finner du ikke det du er ute etter? Kontakt oss på biblioteket ditt.

Finnmark fylkesbibliotek produserer innhold og er ansvarlig for tjenesten. Kainun institutti – Kvensk institutt står for oversettelse til kvensk.

Besøk Kvensk bibliotektjenestes nettsider her.

Mer informasjon om Nasjonalt lånekort finner du her.

Finsk språk

Leser du finsk? Har du lyst til å låne finske bøker, lydbøker eller filmer? Der kan Finsk bibliotektjeneste hjelpe deg. Med nasjonalt lånekort kan du bestille selv via Biblioteksøk på Bibsok.no, og få materialet sendt til biblioteket ditt. Det er også mulig for bibliotek å låne bokpakker. Har du spørsmål eller trenger du hjelp kan vi på ditt lokale bibliotek hjelpe deg.

Besøk Finsk bibliotektjenestes nettside her.

Mer informasjon om Nasjonalt lånekort finner du her.

Russisk språk

For deg som leser russisk, har Sør-Varanger bibliotek et flott tilbud! Du kan låne bøker fra dem, og hente hos oss. Søk og bestill på Biblioteksøks nettside. Gjennom årene har biblioteket bygget opp en av Norges største samlinger av litteratur på russisk, og litteratur om Russland på flere relevante språk. Samlingen oppdateres stadig med nye titler. Bøkene er for både barn, ungdom og voksne.

Bibliotek i Finnmark kan bestille boksamlinger (depotsamlinger) til lån i en lengre periode. 

Mer informasjon om Nasjonalt lånekort finner du her.

Enda flere språk: Det flerspråklige bibliotek

Du kan også låne bøker fra Det flerspråklige bibliotek, og hente hos oss. Det flerspråklige bibliotek låner ut bøker, musikk, lydbøker og film på hele 70 språk! Du kan låne bøker ved å kontakte oss, eller bestille bøker selv, dersom du har et Nasjonalt lånekort. Det er også mulig for bibliotek å låne bokpakker over lengre tid.

Søk i det flerspråklige biblioteks samling her.

E-bøker og e-lydbøker på mange språk

Hva: I Verdensbiblioteket finner du e-bøker og e-lydbøker på mange språk, for eksempel polsk, arabisk og somali.

Hvordan får jeg tilgang? Verdensbiblioteket er en del av bibliotekene i Norge og Sverige, og er betalt av stat og kommune. Derfor er det gratis å bruke. Opprett en konto med e-postadressen din, logg inn for å lese og lytte. Når du vil, så mye du vil.

Lenke: https://verdensbiblioteket.no/

Translate »